Man United laat Kuijt en Liverpool kansloos

Manchester United heroverde de koppositie in het Premiership door Liverpool opzij te zetten. Door de 2-0 nederlaag op Old Trafford lijkt de competitie voor Dirk Kuijt en zijn ploeggenoten al gespeeld.

Man United laat Kuijt en Liverpool kansloos

Liverpool speelde zeer zwak. Met Kuijt lange tijd als eenzame spits lukte het The Reds niet om United het lastig te maken. Eén keer kwam de hardwerkende Katwijker in scoringspositie, maar hij had niet genoeg kracht om met het hoofd Edwin van der Sar te passeren.

Manchester United won dik verdiend. De mannen van coach Alex Ferguson kwamen vlak voor rust op voorsprong via Paul Scholes, die in twee pogingen een voorzet van Ryan Giggs achter José Manuel Reina werkte. Daarmee bekroonde Scholes zijn vijfhonderdste duel in het shirt van ManU.

Halverwege de tweede helft verdubbelde Rio Ferdinand het verschil met een knappe actie. In de zestien wipte de centrale verdediger de bal over John Arne Riise, om Reina te kloppen met een uithaal in de verste kruising.

Door de zege heeft United 22 punten uit negen duels. Dat zijn er net zoveel als Chelsea, dat een minder doelsaldo heeft. Liverpool kampeert in de middenmoot met slechts elf punten.

Bekijk hier al onze video's