Man United staat los, Chelsea verspeelt drie voorsprongen

Manchester United heeft een voorsprong van drie punten gepakt ten opzichte van Arsenal. Chelsea raakte verder achterop door een spectaculair gelijkspel bij Tottenham Hotspur.

Manchester United-Bolton Wanderers 2-0Cristiano Ronaldo was weer eens het goudhaantje voor Manchester United. Met twee vroege goals zorgde de Portugese aanvaller voor dat de zege tegen Bolton Wanderers nooit in gevaar kwam. Ronaldo maakte de 1-0 na een hoekschop en knalde vervolgens een vrije trap binnen.

Het in degradatienood verkerende Bolton drong nog wel aan, maar slaagde er niet in de goed keepende Tomasz Kuszczak te verschalken. Man United heeft nu zeventig punten uit dertig wedstrijden en staat drie punten los van Arsenal.

Tottenham Hotspur-Chelsea 4-4Liefst acht goals vielen er tijdens de Londense derby op White Hart Lane. Met het eindresultaat moet Chelsea het minst tevreden zijn. The Blues gaven drie keer een voorsprong uit handen en zagen de achterstand op koploper Manchester United oplopen tot vijf punten.

Na de 1-3 van Joe Cole in de 52ste minuut duidde niets er op dat Chelsea punten ging verspelen. The Spurs toonden echter veerkracht en kwamen terug tot 3-3 via goals van Dimitar Berbatov en Tim Huddlestone. Cole herstelde de voorsprong van de gasten, maar twee minuten voor tijd krulde Robbie Keane prachtig de 4-4 achter doelman Carlo Cudicini.