Man United uitgeschakeld in FA Cup

Na de nederlaag in het Premiership tegen Liverpool verloor Manchester United in de strijd om de FA Cup eveneens van Middlesbrough (2-0). De verrassende overwinning voor de thuisploeg kwam pas in de slotfase tot stand.

United-manager Alex Ferguson had in het bekerduel met Middlesbrough geen plaats in de selectie voor David Beckham en Juan Sebastian Veron. Daarbovenop hield hij Ruud van Nistelrooy, Ryan Giggs en Dwight Yorke aanvankelijk op de bank.

Ondanks de keuze voor de minder grote namen heerste Man United in de eerste helft. Aanvaller Ronnie Wallwork was een paar keer gevaarlijk maar slaagde er niet in te scoren. Middlesbrough haalde de rust dan ook zonder schade op te lopen.

In de tweede helft greep de thuisploeg in het Riverside Stadium het initiatief. Onder aanvoering van de invallers Mark Wilson en Jason Gavin zocht Boro de aanval. Wilson, die deze zomer overkwam vanuit Manchester, zette United-doelman Fabien Barthez met een venijnig afstandsschot voor het eerst aan het werk. De Franse keeper redde echter sterk.

Om het tij te keren bracht Ferguson na een uur spelen alsnog Van Nistelrooy en Giggs in. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen goede kansen. Het was uiteindelijk Middlesbrough dat aan het langste eind trok. Dankzij doelpunten van Noel Whelan (in de 85ste minuut) na een fout van Laurent Blanc, en Andy Campbell (in de 89ste) gaat Middlesbrough en niet Manchester United door naar de vijfde ronde in de FA Cup.