Man Utd stevent af op een ongekend hoog puntentotaal

Met 71 punten uit 28 wedstrijden komt Manchester United net tekort voor een record in de Premier League, maar de huidige koploper ligt wél op koers voor enkele unieke prestaties.

Man Utd stevent af op een ongekend hoog puntentotaal

In de geschiedenis van de Premier League kwam het slechts één keer eerder voor dat een ploeg na 28 speelrondes meer dan de huidige 71 punten van United had. In het seizoen 2005/06 was het Chelsea dat na 28 duels een punt meer had verzameld.

Voor de invoering van de Premier League slaagde alleen Liverpool erin, in het seizoen 1987/88 onder leiding van de speler-coach Kenny Dalglish, ook 72 punten te bemachtigen na 28 speelrondes in de Engelse hoogste klasse.

Met nog tien wedstrijden voor de boeg kan Manchester United ook nog eindigen op een ongekend hoog aantal punten. Het Premier League-record is sinds 2004/05 in handen van Chelsea, dat toen afsloot met 95 punten. Het beste eindresultaat haalden The Mancunians negen jaar geleden (92). Met nog tien zeges eindigt de Engelse recordkampioen dit seizoen op 101 (!) punten.

RecordreeksenMet 23 zeges na 28 wedstrijden heeft Manchester United wel al een Engels record te pakken, al moet dat worden gedeeld met Tottenham Hotspur (1960/61) en Chelsea (2005/06).

Van die 23 overwinningen werden er dertien op eigen veld geboekt. Alleen Tottenham Hotspur (2-3) verliet dit seizoen Old Trafford als winnaar. Ondanks die nederlaag is Manchester United nog wel bezig met een recordreeks in eigen stadion.

Al in 63 thuiswedstrijden achtereen in de Premier League is de ploeg van Ferguson trefzeker. Dit is na Wolverhampton Wanderers (75 wedstrijden op rij tussen 1956 en 1959) de langst lopende reeks op het hoogste niveau in Engeland.

Op 12 december 2009 kwam Man Utd voor het laatst niet tot scoren te komen. Op het eigen Old Trafford werd met 0-1 verloren van Aston Villa door een doelpunt van Gabriel Agbonlahor. (Felix Aerts)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen