Man Utd wint dankzij Tévez, Chelsea verslaat hekkensluiter

De topclubs verspeelden op Boxing Day geen punten. Manchester United pakte drie punten na een laat doelpunt van Carlos Tévez en Chelsea nam voor rust al afstand van West Bromwich Albion.

Stoke City-Manchester United 0-1Het uitduel met Stoke City leek lang puntverlies op te leveren voor Manchester United. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson creëerde nagenoeg geen kansen en in de tweede helft kwam de thuisclub er een aantal maal gevaarlijk uit, ook nadat Stoke City-rechtsback Andy Wilkinson met een geelrode kaart van het veld werd gestuurd. Tévez kroonde zich in de slotfase tot matchwinner. De Argentijn rondde goed voorbereidend werd van invaller Dimitar Berbatov doeltreffend af, waardoor Man Utd met drie punten huiswaarts kon keren.

Chelsea-West Bromwich Albion 2-0Al voor rust was de wedstrijd tussen Chelsea en West Bromwich Albion beslist. Didier Drogba kopte al na drie minuten op aangeven van Joe Cole de bal knap achter WBA-doelman Scott Carson en kort voor rust zorgde Frank Lampard van dichtbij voor de 2-0. Door de thuiszege is Chelsea even koploper, Liverpool kan zondag bij winst op Bolton Wanderers de koppositie weer overnemen. West Bromwich Albion staat halverwege de competitie op de laatste plaats.

Portsmouth-West Ham United 1-4West Ham United deed op bezoek bij Portsmouth goede zaken. De club uit Londen nam na rust ruim afstand van Pompey en steeg van de zeventiende naar de dertiende plaats in de Premier League. Nadir Belhadj zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar The Hammers scoorden daarna nog viermaal. De door Tottenham Hotspur begeerde Craig Bellamy was de grote man aan de zijde van Wets Ham, de Welshman scoorde tweemaal.

Tottenham Hotspur-Fulham 0-0Fulham bleef dit seizoen voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen. Op bezoek bij stadsgenoot Tottenham Hotspur speelde de ploeg van trainer Roy Hodgson met 0-0 gelijk, waardoor de ploeg achtste blijft in de Premier League. Het doelpuntloze gelijkspel was een terechte uitslag. Beide ploegen maakten weinig aanspraak op de winst, veel grote kansen waren er niet op White Hart Lane.