Manchester City heeft geen kind aan Portsmouth

De zorgen voor Portsmouth binnen en buiten veld houden aan. Manchester City duwde de hekkensluiter dieper in de problemen (2-0).

In de laatste vijf minuten van de eerste helft was het pleit beslecht. Emmanuel Adebayor opende de score na een pass van Stephen Ireland. Vincent Komapny verdubbelde op slag van rust de marge met een harde kopbal.

De overwinning van Manchester City kwam ondanks een matige vertoning niet in gevaar. Ook het inbrengen van nieuweling Quincy Owusu Abeyie bood geen uitkomst voor Portsmouth, dat door de nederlaag veroordeeld blijft tot de laatste plaats. Bovendien vormen de financiële zorgen een grote donkere wolk boven Pompey.

Manchester City verkleinde de achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur tot één punt, terwijl de ploeg van manager Roberto Mancini nog twee duels achter de hand heeft.