Manchester City krijgt pas laat wat het verdient in Leipzig

RB Leipzig heeft woensdag in de Champions League de laatste minuten het hoofd moeten buigen voor Manchester City. Het team van Pep Guardiola won verdiend met 1-3 na late treffers van Julián Álvarez en Jéremy Doku.

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 3
Manchester City

Leipzig en Manchester City troffen elkaar woensdagavond alweer voor de derde keer dit kalenderjaar. Vorig seizoen streden de twee teams namelijk om een plek in de kwartfinale in de Champions League. Latere eindwinnaar Manchester City stootte destijds na een 1-1 uit en 6-3 thuis door naar de laatste acht.

Bij Leipzig stond revelatie Xavi Simons zoals verwacht in de basis. Trainer Marco Rose stelde verder oude bekende Loïs Openda op bij de Duitse topclub. Bij Manchester City maakte de achttienjarige Rico Lewis zijn Champions League-debuut op het middenveld achter Erling Haaland.

In de eerste helft stond Lewis direct aan de basis van de eerste goal van Phil Foden. Vanaf de achterlijn passte het City-talent terug naar zijn landgenoot in het strafschopgebied, die de bal hard langs doelman Janis Blaswich schoot. Hoewel Manchester City de betere ploeg was, bleef het 0-1 bij rust.

Na rust kwam Leipzig uit het niets op 1-1. Openda schoot na een counter beheerst binnen en plots leefde het team van Rose op. Heel even maar, aangezien Haaland binnen vijf minuten alweer de 1-2 op zijn schoenen had. De Noor miste echter. In het laatste halfuur werd het zodoende opnieuw overleven geblazen voor de Duitsers. Haaland miste nog een kans, terwijl Foden een vrije trap op de paal krulde.

Het inbrengen van Julián Álvarez door Pep Guardiola in de laatste tien minuten maakte uiteindelijk het verschil. In de 85ste minuut krulde de Argentijn aan de rand van het zestienmetergebied de bal in de kruising, waardoor Manchester City toch nog op voorsprong kwam. In de laatste seconden van de wedstrijd gaf hij ook nog een assist op Jeremy Doku, waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald en City foutloos blijft in Groep G.

Rode Ster Belgrado
2 - 2
BSC Young Boys

De andere wedstrijd in de groep eindigde in extremis nog in een gelijkspel. Rode Ster Belgrado en Young Boys hielden elkaar na een enerverende wedstrijd op 2-2. Lange tijd leken de Zwitsers op weg naar een zege in Belgrado, maar in de laatste minuten van de wedstrijd schoot Osman Bukari nog de 2-2 binnen.

In Groep G gaat Manchester City nu aan de leiding met zes punten, gevolgd door RB Leipzig (drie punten), Rode Ster Belgrado en Young Boys (beiden een punt).