Manchester City nog lang niet klaar met shoppen: 'Nog minstens vijf spelers'

Reacties

Manchester City haalde dinsdag Ferrán Torres, maar als we de Engelse media mogen geloven is de club nog láng niet klaar op de transfermarkt. Er moeten volgens onder meer Sky Sports nog minstens vijf spelers bij komen, waarvoor een enorm budget beschikbaar is.

Manchester City nog lang niet klaar met shoppen: 'Nog minstens vijf spelers'
© Pro Shots

De transfermarkt is in Engeland nog tot en met 5 oktober geopend, maar nog voordat de Premier League op 12 september van start gaat, willen The Citizens alle zaken keurig op orde hebben. Met de komst van Ferrán Torres van Valencia voor 23 miljoen euro (plus twaalf miljoen euro aan bonussen) is stap één gezet voor de ploeg van Pep Guardiola. Stap twee is het definitief strikken van Nathan Aké voor ruim 44 miljoen euro. Vermoedelijk wordt die transfer deze week afgerond. Na het overmaken van dat bedrag naar AFC Bournemouth moeten ook stap drie, vier, vijf en zelfs zes gezet worden. 

Na Torres en Aké moet in elk geval de verdediging verder versterkt worden met nóg een centrale verdediger en een linksback. Kalidou Koulibaly is een van de namen die in verband wordt gebracht met een overstap naar het Etihad Stadium, zeker nu Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis het prijskaartje van de Senegalees verklapt heeft. Waar eerst nog werd gesproken van een bedrag van minstens honderd miljoen euro, daar heeft De Laurentiis in Italiaanse media een bedrag van negentig miljoen euro genoemd.

Defensieve versterkingen zijn meer dan welkom voor Guardiola. Want hoewel Manchester City dit seizoen voor de derde keer op rij de meest scorende ploeg van de Premier League was met 102 goals (twaalf meer dan Liverpool) werd Liverpool met een straatlengte voorsprong kampioen. De instabiele defensie van Manchester City werd vaak als oorzaak aangewezen voor het gat van liefst achttien punten tussen Liverpool en The Citizens.

Volgens The Athletic is Manchester City echter ook nog druk bezig met aanvallende versterkingen nu David Silva en Leroy Sané afscheid hebben genomen van de club en Sergio Agüero nog kampt met een knieblessure. De Argentijnse spits is bovendien 32 jaar en zal in de komende jaren ook opgevolgd moeten worden. Landgenoot Lautaro Martínez zou de belangrijkste gegadigde zijn. De spits van Internazionale, die ook in de belangstelling van Barcelona staat, is naast João Félix een van de aanvallers op het lijstje van Guardiola. Hoe reëel het gerucht omtrent Félix is, is de vraag. Atlético Madrid betaalde vorig seizoen nog 126 miljoen euro aan Benfica voor de Portugees, die nog een contract tot medio 2026 heeft.

Naar verluidt begon Manchester City met een transferbudget van liefst 330 miljoen euro. Na Torres en Aké is daar nog liefst 250 miljoen van over.

Nathan Aké bewijst dat het kan: jong vertrekken uit Nederland en slagen in de Premier League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.