Manchester City ontsnapt na ingreep VAR: 'Volgens mij is het de juiste beslissing'

Reacties

De winnende goal van Manchester City diep in blessuretijd tegen Wolverhampton Wanderers werd in eerste instantie nog afgekeurd, maar na ingrijpen van de VAR kwam arbiter Chris Kavanagh terug op zijn besluit. In het kamp van de regerend landskampioen konden ze zich daar uiteraard wel in vinden.

Manchester City ontsnapt na ingreep VAR: 'Volgens mij is het de juiste beslissing'
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Het doelpunt van John Stones werd in eerste instantie nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar de VAR concludeerde uiteindelijk dat Bernardo Silva niet in de baan van het schot stond. De actie daarvoor, dat hij in contact was met keeper José Sá, deed hij on side: daarom ging er uiteindelijk toch geen streep door de winnende goal.

'Ik dacht dat de goal afgekeurd zou worden, maar volgens mij is het de juiste beslissing', glimlachte Stones bij de BBC. 'Maar uiteraard ben ik bevooroordeeld. We hebben veel getraind om de standaardsituaties te verbeteren. Hopelijk is deze goal het begin van meer van dit soort doelpunten.'

Pep Guardiola sloot zich aan bij de woorden van zijn pupil. 'Ik snapte niet waarom de grensrechter vlagde', begon de oefenmeester. 'Ik weet niet waarom hij dat deed. Bernardo Silva belemmerde het zicht van de keeper niet. In het moderne voetbal wordt de keeper steeds meer beschermd, maar José Sá had het perfecte zicht op de bal.'

Verliezend coach Gary O'Neil baalde behoorlijk. 'Het was vergelijkbaar met een doelpunt van ons van vorig seizoen, dat afgekeurd werd tegen West Ham United. Toen hebben we de scheidsrechter een foto laten zien, dat de keeper wél vrij zicht had.' Dat ditmaal de treffer wel alsnog goedgekeurd werd, snapte O'Neil dus wel enigszins.

'Ik wil er niet te lang over praten, want dan klinkt het alsof ik excuses aanvoer. Welke beslissing ze ook nemen, ik respecteer het', bleef hij op de vlakte over het arbitrale kwartet. 'Maar het was voor ons a hard decision. Ik ben trots op de spelers en we hebben een goede kans op een geweldig resultaat laten liggen. Ik baal voor de spelers dat we hier met lege handen blijven.' Een gelijkspel had een verdubbeling van de punten betekend. 'Ik probeer rustig te blijven', zei de coach, ondanks de voorlaatste plek in de Premier League.

'We hebben veel spelers met veel kwaliteit voorin, maar met zoveel spelers in de zestien, wordt het lastig voetballen. Ze verdedigen agressief, sterk', was het oordeel van Guardiola over de wedstrijd. 'We speelden goed om tot kansen te komen, maar met elf man in de zestien, wordt het lastig voetballen. Vorig seizoen verloren we hier, maar tegen Arsenal (2-0) en Liverpool (1-2) deden ze het ook goed', was de coach vooraf gewaarschuwd.

Manchester City kwam tot ruim twintig schoten, had bijna tachtig procent balbezit en voltooide 539 succesvolle passes, maar het had een wondergoal en corner nodig om te winnen. 'Daarvoor moeten we Wolves de credits geven', vond verdediger Joško Gvardiol. 'Ik snap niet hoe ze het voor elkaar krijgen om minutenlang te verdedigen en dan opeens naar de andere kant te sprinten en daar aan te vallen.'

Klik onder of boven de video om de beelden te bekijken.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
8
7
0
1
15-3
+12
21
2
Manchester City
8
6
2
0
19-9
+10
20
3
Arsenal
8
5
2
1
15-8
+7
17
4
Aston Villa
8
5
2
1
15-10
+5
17
* Actueel tot en met 21 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.