'Manchester United beëindigt contract Ferguson om kosten te besparen'

Reacties

Manchester United gaat het contract van Sir Alex Ferguson beëindigen, zo meldt The Athletic. De 82-jarige clublegende was nog actief als ambassadeur voor The Mancunians en hield daar een dik belegde boterham aan over, maar daar komt een eind aan.

'Manchester United beëindigt contract Ferguson om kosten te besparen'

Ferguson nam in 2013 na 27 jaar afscheid als manager van Manchester United. Mede door de Schot werd de prijzenkast van de Engelse grootmacht in diens periode met 38 extra prijzen gevuld. Bij zijn afscheid tekende Ferguson een contract waarmee hij zich als wereldwijde ambassadeur aan United verbond. Daar hield hij jaarlijks 2,16 miljoen pond aan over, wat omgerekend ruim 2,5 miljoen euro is.

Op voorspraak van het INEOS van Sir James Ratcliffe, dat een minderheidsbelang heeft in de club, wordt het contract van Ferguson ontbonden. Dit zou de voormalig manager al zijn medegedeeld in een persoonlijk gesprek. De beslissing is genomen omdat er moet worden gesneden in de kosten, klinkt het. Wel blijft de Schot actief als non-executive directeur en blijft hij welkom om wedstrijden van de club te bezoeken.

Naast het beëindigen van het megacontract van Ferguson, heeft Manchester United nog meer kostenbesparende maatregelen genomen. Zo zijn de creditcards van senior leidinggevenden afgepakt en is er een streep gezet door het jaarlijkse kerstfeest. Houd daarbij in het achterhoofd dat de club afgelopen zomer voor bijna 240 miljoen euro aan inkomende transfers spendeerde. Daar staat wel een verlies van 134 miljoen euro tegenover.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.