Manchester United blijft Bayern München voor

De enige strijd die nog open was, was de strijd om de eerste plaats in groep A van de Champions League. Manchester United won die uiteindelijk van Bayern München.

Beide ploegen waren vooraf al verzekerd van een plaats in de kwartfinale. De Engelsen grepen de eerste plaats door een simpele overwinning bij Boavista (0-3). Bayern München won minder simpel (2-1) van FC Nantes maar moest United op basis van het betere resultaat in de onderlinge duels voor laten gaan.

Manchester United, dat zonder veel van de grote jongens aantrad, had geen enkele moeite met Boavista. Geholpen door doelman Ricardo zette verdediger Laurent Blanc United al snel op voorsprong. Ole Gunnar Solskjær maakte er op aangeven van Ryan Giggs 0-2 van en David Beckham benutte bij afwezigheid van Ruud van Nistelrooy in de tweede helft een strafschop.

Bayern München deed het aanmerkelijk rustiger aan. De Duitse kampioen besliste het duel met FC Nantes, dat zijn honderdste Europese wedstrijd speelde, pas enkele minuten voor het einde. Claudio Pizarro, die eerder een strafschop had gemist, maakte de 2-1 voor de thuisclub. Daarvoor had Jens Jeremies de openingstreffer van Hassan Ahamada al ongedaan gemaakt. De Duitsers zijn in de Champions League, die ze vorig jaar wonnen, al achttien wedstrijden zonder nederlaag.

Vrijdag bij de loting voor de kwartfinale weet Manchester United zeker dat het zal beginnen met een uitwedstrijd en Bayern München met een thuiswedstrijd.