Manchester United moet vrezen na nederlaag

Manchester United is zijn riante voorsprong vlot aan het verspelen. De ploeg van Alex Ferguson werd weggespeeld door Fulham en verloor Paul Scholes en Wayne Rooney, die de rode kaart zagen. De degradatiestrijd in de Premier League blijft razendspannend.

Fulham-Manchester United 2-0Fulham heeft Manchester United een dure nederlaag toegebracht. De regerend kampioen verloor het tweede duel op rij in de Premier League en zal vrezen voor een afname van de voorsprong op Liverpool. Op het verlies tegen Fulham was niets af te dingen door het gefrustreerde United.

Fulham zette snel een offensief in, wat na zeventien minuten in een treffer resulteerde. Paul Scholes werkte met de hand een kopbal van Bobby Zamora uit het doel, wat hem de rode kaart bracht en Fulham een strafschop opleverde. Danny Murphy stuurde Edwin van der Sar vanaf elf meter zelfbewust de verkeerde kant op: 1-0. De ploeg van Alex Ferguson was van slag en zag Van der Sar United voor een grotere achterstand behoeden.

Ook in de tweede helft maakte United het Fulham niet moeilijk. Vier minuten voor tijd rondde Zoltan Gera na goed voorbereidend werk van Andrew Johnson een counter af: 2-0. Kort daarop zag de in de rust voor Dimitar Berbatov ingevallen Wayne Rooney zijn frustratie bestraft met een tweede gele kaart. Blackburn Rovers-West Ham United 1-1Blackburn Rovers kreeg veel meer kansen dan West Ham United, maar hield geen drie punten aan het thuisduel over. De ploeg van André Ooijer scoorde slechts een keer. Keith Andrews, in de rust ingevallen voor Ooijer, bracht Blackburn vijf minuten na rust naast West Ham. The Hammers waren na een half uur spelen onverdiend op voorsprong gekomen via Mark Noble. Diego Tristan gaf de assist op zijn doelpunt.

West Bromwich Albion-Bolton Wanderers 1-1West Bromwich Albion sprokkelde weer een punt in de strijd om lijfsbehoud in de Premier League. De ploeg, met de Nederlanders Gianni Zuiverloon en Shelton Martis in de basis, kwam in de 67ste minuut op achterstand na een treffer van Matthew Taylor: 0-1. Terecht, want Bolton was het gehele duel de betere ploeg. Maar tien minuten voor tijd kwam West Brom toch langszij. Dan Shittu werkte een voorzet van Robert Koren achter zijn eigen doelman Jusse Jääskeläinen: 1-1.

Stoke City-Middlesbrough 1-0Stoke City deed in de spannende degradatiestrijd goede zaken. De ploeg won met 1-0 van concurrent Middlesbrough. In een duel waarin voor beide doelen veel actie waarneembaar was, werd Ryan Shawcross de matchwinner. Hij kopte in de 84ste minuut een voorzet van Rory Delap binnen: 1-0.