Manchester United-Arsenal

data-height="60" data-width="120" data-align="clear" data-caption="" src="http://www.vi.nl/upload/58040028-bc12-47f6-ba21-e66434cd8fb7_image7639931154049023790.gif" /> Zaterdag is voetbalminnend Engeland getuige van een nieuwe botsing tussen twee giganten uit het Premiership: Manchester United neemt het op Old Trafford op tegen regerend landskampioen Arsenal. Het is na Liverpool-Manchester United van vorig weekeinde de tweede kraker van het seizoen.

Sinds de start in 1992 maakten Manchester United en Arsenal als geen ander de dienst uit in het Premiership. Beide clubs wonnen negen van de tien Premiership-titels (Manchester zeven en Arsenal twee) en er is geen seizoen geweest dat geen van beide grootmachten zich wist te plaatsen in de top twee van het Premiership.

Manchester United heeft zaterdag nog wat goed te maken tegen The Gunners. Vorig seizoen leed de ploeg van manager Sir Alex Ferguson een kleine nederlaag (0-1), wat Arsenal toen de eerste landstitel sinds 1998 opleverde. Dat United uitgerekend op het eigen Old Trafford werd onttroond, zit de club nog altijd dwars.

<i>Arsenal viert feest op het veld van Manchester United</i> Manchester United hoopt tegen Arsenal de stijgende vorm van de laatste weken te kunnen doorzetten. De ploeg bouwt langzaam maar zeker aan een sterke reeks. De Mancunians wonnen hun laatste vier officiële duels en verspeelden in de laatste vier thuisduels geen enkel punt. United is bovendien al zeven officiële duels ongeslagen.

Daartegenover staat de blakende vorm van Arsenal. Na een klein dipje in het begin van november hebben de Londenaren hun vorm weer gevonden. Dat de formatie van manager Arsène Wenger op Old Trafford minimaal één keer zal scoren, lijkt een zekerheidje. Arsenal heeft al 55 keer op rij telkens weten te scoren in competitieverband, een ongekende recordreeks.

United kan tegen Arsenal weer beschikken over Gary Neville en Quinton Fortune. Beide spelers lieten de League Cup-wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Burnley schieten vanwege lichte blessures. Ook Laurent Blanc heeft geen last meer van zijn kuitblessure, terwijl Juan Veron is hersteld van de griep.

Bij Arsenal zou de van een liesblessure herstelde doelman David Seaman zijn collega Rami Shaaban weer kunnen vervangen. Ray Parlour, Martin Keown, Lauren en Nwankwo Kanu maken ook weer deel uit van de selectie.

Bekijk hier al onze video's