Mandzukic weerhoudt Schalke van aansluiting top

Schalke 04 heeft een verrassende nederlaag geleden op bezoek bij VfL Wolfsburg. De thuisploeg won met 2-1 van Die Königsblauen. Een mooi doelpunt van Raúl hielp de bezoekers niet om de tweede nederlaag van het seizoen te voorkomen.

In de dertiende minuut kwam Schalke op voorsprong. Een fraaie goal van vedette Raúl betekende het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het zag er goed uit voor de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar, die in de tachtigste minuut het veld verliet voor José Jurado, totdat Marijo Mandzukic op kwam dagen.

De Kroaat boog de achterstand met twee doelpunten om tot een zege voor Die Wölfe. Wolfsburg stijgt door de overwinning naar de dertiende positie. Schalke had met een overwinning aan kunnen sluiten bij de kopgroep maar moet nu genoegen nemen met een zesde positie.

Overige uitslag1. FC Köln - 1. FC Nürnberg 1-2 Foto: VI Images