ManU en Chelsea lopen ver uit op de rest

De strijd om de titel in Engeland gaat tussen Manchester United en Chelsea. De twee toppers wonnen opnieuw hun wedstrijden, zij het nipt, en hebben inmiddels een groot gat geslagen met de concurrentie.

ManU en Chelsea lopen ver uit op de rest

Sheffield United-Manchester United 1-2
Man United maakte het zichzelf onnodig lastig in Sheffield. De thuisploeg kwam via Keith Gillespie op voorsprong. De ex-Mancunian kopte raak. Wayne Rooney boog de achterstand om in een zege door twee keer te scoren. Eerst op aangeven van Gary Neville en daarna op assist van Patrick Evra. Maar gezien het aantal kansen dat de koploper kreeg, was de marge veel te mager.

Chelsea-West Ham United 1-0
Chelsea ontsnapte aan puntverlies op Stamford Bridge. The Blues speelden weinig geïnspireerd. Toch pakten ze de punten. Geremi verraste door een vrije trap, waarbij Frank Lampard en Arjen Robben leken te gaan uitmaken wie hem zou nemen, vol effect in de bovenhoek te krullen. De treffer bleek voldoende voor de zege.

Arsenal-Newcastle United 1-1
Arsenal zag het gat met ManU oplopen tot twaalf punten, al hebben The Gunners nog één duel tegoed. Arsenal wist ondanks weer flink wat kansen thuis niet te winnen van Newcastle United. Bij de bezoekers speelden twee teruggekeerde spelers een hoofdrol.

Kieron Dyer scoorde na een afwezigheid van zeven maanden en doelman Shay Given (twee maanden out) hoefde alleen zijn meerdere te erkennen in Thierry Henry. De Franse spits scoorde uit een vrije trap via de onderkant van de lat. Robin van Persie speelde alleen de eerste helft mee. Hij liep een voetblessure op bij een geblokt schot.

Bekijk hier al onze video's