ManU sloopt Blackburn, zorgen Wigan groeien

Het uiteindelijke resultaat was prima, maar Manchester United moest tegen Blackburn Rovers diep gaan. De problemen van Wigan Athletic zijn gegroeid.

ManU sloopt Blackburn, zorgen Wigan groeien

Manchester United-Blackburn Rovers 4-1Tot halverwege de tweede helft hield Blackburn Rovers stand op Old Trafford. Manchester United had een half uur nodig om de verrassende voorsprong via Matt Derbyshire te beantwoorden. Een kwartier had de ploeg van Alex Ferguson na de gelijkmaker van Paul Scholes nodig om de leiding te nemen. Michael Carrick, Ji-Sung Park (foto) en Ole Gunnar Solskjær maakten er een glansrijke zege van.

Bolton Wanderers-Sheffield United 1-0Ook Bolton Wanderers had het moeilijker dan verwacht met een lager ingeschaalde tegenstander. Kevin Davies brak tien minuten voor tijd de ban tegen Sheffield United, dat zo de zevende nederlaag op rij op vreemde bodem moest slikken.

West Ham United-Middlesbrough 2-0De voorzichtige wederopstanding van West Ham United gaat gelijk op met de opleving van Carlos Tevez. De Argentijnse aanvaller was ook tegen Middlesbrough op dreef en was met zijn derde treffer in evenveel wedstrijden opnieuw belangrijk voor The Hammers. Ondanks de drie punten staat West Ham nog onder de streep, maar lijfsbehoud lonkt na de tweede zege op rij.

Charlton Athletic-Wigan Athletic 1-0Wigan Athletic moet zich meer zorgen gaan maken. De formatie van Denny Landzaat en Arjan de Zeeuw, die beiden in de basis startten, zakte nog dichter naar de rode streep na de niet geheel verdiende nederlaag tegen Charlton Athletic. Beide ploegen verdienden geen overwinning, maar een late strafschop van Darren Bent besliste het duel in het voordeel van de thuisclub.

Newcastle United-Manchester City 0-1Manchester City kan dankzij een opleving van Emile Mpenza weer wat rustiger ademhalen. De even mooie als late treffer van de Belgische spits betekende dat The Citizens de marge naar de degradatiezone zagen oplopen. Newcastle United voerde de druk in de slotfase flink op, maar kon een verdiende gelijkmaker niet afdwingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's