Marokko haalt zonder Ziyech en Mazraoui flink uit in zinloos kwalificatieduel

Marokko heeft zaterdagavond vertrouwen getankt in een voor de ploeg zinloos kwalificatieduel. De Marokkanen wonnen thuis flink van de Centraal-Afrikaanse Republiek, maar zijn als gastland al geplaatst voor de Afrika Cup.

De thuisploeg moest het doen zonder sterspeler Hakim Ziyech. De middenvelder van Galatasaray kampt met een blessure. Ook Noussair Mazraoui ontbrak, de voormalig Ajax-verdediger heeft een operatie ondergaan om lichte hartproblemen te verhelpen. PSV'er Ismael Saibari bleef negentig minuten op de bank.

Na achttien minuten opende Abdee Ezzalzouli de score. De aanvaller van Real Betis schoot een rebound tegen de touwen. Kort voor rust ging het opeens hard. In de 38ste minuut maakte Azzedine Ounahi de 2-0 en in de extra tijd van de eerste helft zorgden Achraf Hakimi en opnieuw Ounahi voor de 4-0 ruststand.

In de tweede helft deed Marokko het duidelijk wat rustiger aan. Toch viel in de zeventigste minuut ook de 5-0. Soufiane Rahimi schoot raak vanaf de strafschopstip. Dat bleek uiteindelijk het laatste doelpunt van de avond te staan. Marokko gaat met een honderd-procent-score uit drie wedstrijden fier aan kop in hun groep. Al heeft dat dus weinig invloed op een eventuele kwalificatie.