Marokko ontsnapt in slotseconden aan blamage in kwalificatieduel

Marokko heeft maandagavond ternauwernood kunnen voorkomen dat voetbaldwerg Lesotho een flinke stunt uithaalde. Brahim Díaz wierp zich op tot reddende engel: 0-1.

Voor de 25-jarige speler van Real Madrid was het zijn tweede doelpunt als international van Marokko. De in Málaga geboren aanvallende middenvelder speelde ook ooit een wedstrijd voor Spanje waarin hij gelijk trefzeker was.

Het duurde tot de derde minuut van de blessuretijd voordat de ban in Stade Adrar in Agadir werd gebroken door Díaz. Bij Marokko kwam Díaz net als Hakim Ziyech als invaller in actie. Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat bleven de hele wedstrijd op de bank.

In Groep B van de Afrika Cup-kwalificatie gaat Marokko na twee speelronden met zes punten aan de leiding. Centraal-Afrikaanse Republiek kan op gelijke hoogte komen als het dinsdag wint van Gabon.