Marseille en Zenden nemen PSG in Parijs te grazen

Olympique Marseille had een fijne avond in het Parc des Princes. De ploeg van coach Erik Gerets won met 3-1 van Paris Saint-Germain en voorkwam daarmee en passant dat PSG de koppositie van de Ligue 1 veroverde.

Boudewijn Zenden was een van de opvallendste spelers. De Limburger was bij twee doelpunten van l'OM betrokken én zorgde ervoor dat PSG met slechts tien man het einde haalde. In de 23ste minuut opende Zenden de score. Na een hakbal van Brandão haalde Bolo vanaf de rand van het strafschopgebied diagonaal uit: 0-1.

Vlak voor rust bracht Ludovic Giuly PSG met een identieke goal op gelijke hoogte, maar na rust kreeg het betere Olympique dan toch wat het verdiende. Zo verloor de thuisploeg Zoumana Camara, doordat de verdediger Zenden in de 53ste minuut onderuit haalde en daarvoor een rode kaart kreeg.

Uit de toegekende vrije trap knalde Zenden de bal op de vuisten van Mickäel Landreau, waarna Bakary Koné met een gelukje scoorde in de rebound: 1-2. In de 61ste minuut besliste Lornik Cana het treffen met een lage uithaal vanaf zestien meter: 1-3.

Olympique Lyon blijft koploper met 53 punten, Marseille is tweede met 52 punten en PSG is derde met eveneens 52 punten maar een minder doelsaldo.