Marseille wint klassieker en sluit aan bij Lyon

Olympique Marseille heeft zich weer naast Olympique Lyon aan kop van de Franse Ligue 1 genesteld. L'OM won in het Parc des Princes met 3-1 van Paris Saint-Germain, dat voor de derde keer verloor in vijf duels.

Marseille verdiende de overwinning op basis van het veel betere spel in de tweede helft. Daar waar PSG voor rust beter was, maar dat niet kon omzetten in een voorsprong, sloeg Marseille na de pauze wel toe.

De eerste drie doelpunten kwamen allemaal voort uit strafschoppen. De eerste twee werden volkomen onterecht gegeven. De luchtduels waren nauwelijks een overtreding waard, laat staan een penalty.

De gasten mochten het eerst aanleggen. Mamadou Niang scoorde, maar moest het opnieuw doen omdat er te snel zou zijn ingelopen. In tweede instantie schoot de spits weer raak.

Bij PSG ging het iets anders, al was het resultaat hetzelfde. Pedro Pauleta zag zijn inzet gestopt worden, maar mocht nog een keer omdat er weer spelers te snel binnen de lijnen waren gekomen. De Portugese goalgetter was bij zijn tweede poging wel trefzeker.

Na rust veroorzaakte Mario Yepes zijn vierde strafschop van het seizoen door Niang neer te halen. Deze keer legde Samir Nasri aan. Ook hij miste, al maakte hij het goed uit de rebound. Mickaël Pagis zorgde voor de 3-1 op aangeven van Franck Ribery.

Voor Marseille was het de eerste overwinning in Parijs op PSG sinds 1990.