Martens blij met opleving Sadiq: 'Dat vreet aan je als persoon en voetballer'

Reacties

AZ-trainer Maarten Martens kijkt vol plezier naar de ontwikkeling van Ibrahim Sadiq. Na een moeilijke start in Alkmaar is de Ghanese aanvaller volledig opgebloeid in het nieuwe seizoen.

Martens blij met opleving Sadiq: 'Dat vreet aan je als persoon en voetballer'
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 2
IF Elfsborg
IF Elfsborg

Samen met Sem Steijn (FC Twente) en Luuk de Jong (PSV) staat Sadiq bovenaan het MVP-klassement van de Eredivisie, hij maakte vier goals en leverde drie assists. 'Eind vorig seizoen zag je al dat deze jongen eraan zat te komen', blikte Martens terug bij Ziggo Sport.

De Belg, die halverwege het vorige seizoen coach van AZ werd, zag dat Sadiq het lastig had. 'Vorig jaar kwam hij vanuit moeilijke omstandigheden, met blessures en geen basisplaats. Hij kwam met hoge verwachtingen die hij niet in kon lossen. Dat vreet aan je als persoon en als voetballer.'

Dit seizoen breekt Sadiq dus alsnog door, als rechtsbuiten van AZ. 'We zijn blijven investeren en geloven in zo'n jongen en dat betaalt zich uit. Dat zag je in de voorbereiding al, hij was gas aan het geven. Als hij blessurevrij blijft, gaat hij van grote waarde zijn voor ons.'

Sadiq heeft – uiteraard – een basisplaats in de Europa League-wedstrijd tegen IF Elfsborg. Martens besloot zijn opstelling ten opzichte van het competitieduel met PEC Zwolle niet te wijzigen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.