Martha gepresenteerd door Beerschot: 'Ik kon bijtekenen bij Ajax'

Reacties

Ar’Jany Martha is officieel gepresenteerd door Beerschot. De twintigjarige Nederlander heeft een contract voor meerdere seizoenen getekend bij de Belgische promovendus. Naar eigen zeggen kon hij er ook voor kiezen om bij te tekenen bij Ajax.

Martha gepresenteerd door Beerschot: 'Ik kon bijtekenen bij Ajax'
© Pro Shots

Dinsdag meldde VI al dat Martha en Beerschot zich aan elkaar zouden gaan verbinden en dat is woensdag officieel gebeurd. De multi-inzetbare speler is transfervrij bij Ajax vertrokken om zich voor drie seizoenen aan de club van trainer Dirk Kuijt te verbinden. De carrière van Martha had ook een andere wending kunnen nemen.

'Ik kon bijtekenen bij Ajax', aldus Martha op de clubwebsite van Beerschot. Hij laat doorschemeren dat er voor hem weinig perspectief op zekere speeltijd was in Amsterdam. 'Maar ik wilde vooral meer gaan spelen. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Beerschot.'

Martha begint dan wel aan een nieuw avontuur in de Jupiler Pro League, maar kijkt met veel plezier terug op zijn tijd in Amsterdam, waar hij onder voormalig Ajax-trainer John van ‘t Schip tot twaalf wedstrijden in de hoofdmacht kwam. 'Dat was echt een droom die uitkwam. Dat bracht bij mij ook extra motivatie om de lat nog hoger te leggen. Om nieuwe dingen te proberen. Daarom kies ik er ook voor om naar België te trekken. Om mezelf in een nieuwe omgeving, met een ander soort voetbal, verder te ontwikkelen.'

Kuijt
Ook Kuijt is blij met zijn nieuwste aanwinst. Ook de ervaring die Martha in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax heeft opgedaan is belangrijk voor de Katwijker. 'We zijn heel erg blij dat we Ar’jany aan onze kern kunnen toevoegen. Hij heeft veel talent, veel potentie en ook al heel wat ervaring. Met meer dan 100 profwedstrijden op de teller, weet hij wat het is om op niveau te presteren. Daarbovenop heeft hij de kwaliteiten die we nodig hebben om dit systeem te spelen', klinkt het.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Martha
Meer over A. Martha
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.