Martin Jol per direct vertrokken als trainer van Ajax

Martin Jol is niet langer trainer van Ajax. Op verzoek van de coach hebben beide partijen maandagavond in gezamenlijk overleg besloten de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Martin Jol per direct vertrokken als trainer van Ajax

Uit de gesprekken die algemeen directeur Rik van den Boog de afgelopen weken en dagen met Jol voerde, kwam in toenemende mate naar voren dat de oefenmeester onvoldoende basis ziet om de samenwerking met Ajax succesvol voort te kunnen zetten.

De technische staf zal in elk geval tot aan de winterstop onder leiding staan van Frank de Boer. De voormalige verdediger van onder meer Ajax en het Nederlands elftal zit woensdagavond al als eindverantwoordelijke op de bank in het Champions League-duel met AC Milan.

De Boer is sinds 1 juli 2008 trainer van de A1 van Ajax en is tevens assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Met Jol vertrekken bij Ajax ook zijn assistenten Cock Jol en Michael Lindeman.

Ajax maakt een slechte periode door in de Eredivisie. De club bezet momenteel de vierde plaats op de ranglijst op vijf punten achterstand van koploper PSV en nummer twee FC Twente. Afgelopen zondag speelden de Amsterdammers in de eigen Arena teleurstellend gelijk tegen NEC (1-1). De club won maar één van zijn laatste vijf competitiewedstrijden. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's