Massale anti-climax op slotdag zesde periode

De zesde periode zit erop, maar een prijs werd er niet uitgedeeld. Alle kanshebbers op de laatste periodetitel faalden, waardoor aan het einde van de rit de ranglijst van de Jupiler League uitkomst moet bieden.

Massale anti-climax op slotdag zesde periode

De vier clubs zonder periodekampioenschap die het hoogste eindigen, mogen gaan strijden om promotie naar de Eredivisie. VVV-Venlo en FC Dordrecht profiteerden al eerder, waardoor er nu nog twee prijzen liggen te wachten.

FC Dordrecht-FC Zwolle 1-0Zwolle verspeelde een uitstekende uitgangspositie op de zesde speeldag in de laatste periode. De ploeg van Jan Everse verloor op De Krommedijk door een doelpunt van Guy Ramos en zag daardoor De Graafschap en Go Ahead Eagles passeren. Die beide clubs wonnen wel en hebben al een periodetitel op zak.De reglementen bepalen dat er geen periodetitel gaat naar een club die derde eindigt in de stand in zo'n periode. De beste op de algemene eindstand krijgt die titel in dat geval. Bovendien komt er nog een plek in de play-offs vrij omdat kampioen De Graafschap een periode won. Dordrecht mag zich daardoor zeker wanen van de nacompetitie. De Zuid-Hollanders zijn net als VVV niet meer te achterhalen.

Helmond Sport-Stormvogels Telstar 2-1Ook Telstar verspeelde een gouden kans. De Velsenaren leidden tot tien minuten voor tijd, maar verloren alsnog van Helmond Sport. Toch houdt Telstar een kans op een play-offplaats. Van de acht tickets zijn er zes verdeeld. Om de twee overgebleven startbewijzen doet de ploeg van Luc Nijholt nog mee. Daarvoor moet het wel tenminste negende worden op de eindrangschikking.

AGOVV Apeldoorn-FC Emmen 0-3 Emmen bewees zichzelf wél een goede dienst. Waar de ploegen boven Emmen verloren, won het zelf ruim van AGOVV. Emmen moet nu in de resterende twee wedstrijden nog twee plaatsen zien te klimmen. Het gat met de negende plaats is maar één punt.

BV Veendam-Cambuur Leeuwarden 0-1Veendam had bij winst op Cambuur kunnen gaan feesten maar liet zich verrassen door de Friezen. Een benutte strafschop van Marinus Dijkhuizen bleek beslissend. Zeker toen Guilherme Afonso daarna faalde van de penaltystip. Toch heeft Veendam het nog in eigen hand. Eén zege is voldoende voor de play-offs.

Bekijk hier al onze video's