Mata en Torres leiden Chelsea naar finale wereldbeker

Chelsea heeft in Yokohama overtuigend de finale van de wereldbeker voor clubteams bereikt (3-1). CF Monterrey was niet opgewassen tegen de aanvalskracht van Juan Mata en Fernando Torres.

Mata zette Chelsea in de zeventiende minuut op voorsprong. De Spanjaard profiteerde van het fraaie voorbereidende werk van Ashley Cole en Oscar. De aanvaller gaf daarmee een mooie reeks een vervolg. Eerder scoorde hij in zijn eerste wedstrijd voor Chelsea in zowel de Premier League en Champions League als in de strijd om de FA Cup.

Monterrey CF kon daar weinig tegenin brengen en was drie minuten na rust geslagen. De tweede helft was koud begonnen of Torres had de score opgevoerd. Na een fraaie actie van Eden Hazard tekende de spits met een van richting veranderde inzet twintig seconden na de hervatting voor de 2-0.

Twee minuten later incasseerde Monterrey de genadeklap na een combinatie van Torres en Mata, die na een mooie pass van zijn landgenoot zag hoe zijn voorzet door Darvin Chávez achter de eigen doelman werd gewerkt. De Mexicanen kwamen niet verder dan een eretreffer van Aldo de Nigris in blessuretijd.

In de finale ontmoet Chelsea zondag het Braziliaanse Corinthians, dat woensdag dankzij een doelpunt van José Paolo Guerrero met 1-0 te sterk was voor het Egyptische Al-Ahly.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.