Mata vindt na zeven maanden onderdak en gaat avontuur aan in Australië

Reacties

Juan Mata heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij Western Sydney Wanderers. De Australische club voorkomt het voetbalpensioen van de 36-jarige Spanjaard, die meer dan een half jaar werkloos was.

Mata vindt na zeven maanden onderdak en gaat avontuur aan in Australië

Mata vertrok voor aanvang van vorig seizoen naar Vissel Kobe, maar het Japanse avontuur pakte anders uit dan gehoopt. De routinier speelde slechts één duel voor Vissel Kobe en trok de deur begin februari weer achter zich dicht. Mata gaf aan nog niet klaar te zijn met het spelletje en op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Zijn keuze viel op Western Sydney Wanderers, dat vorig seizen als zevende eindigde in de Australische A-League. 'Ik kijk ernaar uit om aan te sluiten bij de enige Australische AFC Champions League-winnaar ooit', zegt Mata op de clubsite. 'Ik kijk ernaar uit om in een andere competitie opnieuw voor het kampioenschap te gaan.'

Nog een maand
Zijn loopbaan voerde Mata langs Valencia, Chelsea, Manchester United, Galatasaray, Vissel Kobe en nu dus Western Sydney Wanderers. De voormalig EK- en WK-winnaar heeft nog een maand om fit te worden. Western Sydney Wanderers begint de A-League zaterdag 19 oktober met een thuiswedstrijd tegen stadgenoot Sydney.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.