Matchwinner Endrick: 'Of ik te klein ben? Niet als je goed positie kiest!'

Reacties

Endrick, dé groeibriljant van het Braziliaanse voetbal, heeft dit weekend weer van zich doen spreken door de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico voor zijn ploeg te beslissen met een knappe kopbal in blessuretijd. De zeventienjarige matchwinner kwam na afloop aan het woord.

Matchwinner Endrick: 'Of ik te klein ben? Niet als je goed positie kiest!'
© Pro Shots
Mexico
Mexico
2 - 3
Brazilië
Brazilië

'Mensen zeggen dat ik te klein ben voor de positie van centrumspits, maar dat is niet zo. Tenminste: niet als je goed positie kiest! God heeft me op deze positie neergezet, ik ben daar gewoon dankbaar voor', zo reageerde de zeventienjarige en 1.73 meter lange Endrick na afloop van het duel tegen TV Globo. De wedstrijd stond in het teken van voorbereiding op de Copa América.

Bondscoach Dorival kwam ook aan het woord. Hij belooft geen roofbouw te plegen op zijn kindsterretje. 'Laten we heel voorzichtig zijn met deze jongen. Er gebeurt op dit moment in korte tijd heel veel in zijn leven, we moeten de essentie bewaren. Ik heb hem zien debuteren bij Palmeiras en hij heeft in een nog jonge carrière veel bereikt.' Over een maand sluit Endrick aan bij zijn nieuwe club: Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.