Matchwinner Højlund prijst zijn mentor Van Nistelrooij

Reacties

Rasmus Højlund denkt alleen nog maar beter te kunnen worden met Ruud van Nistelrooij aan zijn zijde. De Deense spits van Manchester United vertelde na zijn winnende goal tegen Brentford over zijn samenwerking met de nieuwe assistent van Erik ten Hag.

Matchwinner Højlund prijst zijn mentor Van Nistelrooij
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Brentford
Brentford

Højlund maakte zaterdagmiddag na ruim een uur de zo belangrijke 2-1 voor United tegen Brentford. De 21-jarige spits werd gelanceerd door Bruno Fernandes en klopte de uitgekomen Mark Flekken koeltjes met een wippertje dat eindigde in de verre hoek. De manier van afwerkend deed verschillende Engelse verslaggevers denken aan hoe Van Nistelrooij in zijn tijd als nummer 9 van United vaak scoorde.

'Ik wil niet met hem vergeleken worden', reageerde Højlund bescheiden. Hij wilde het wel graag hebben over de rol die de deze zomer aan de staf toegevoegde oud-spits speelt in zijn ontwikkeling. 'Hij is een voorbeeld voor ons. Met hem aan mijn zijde kan ik me enorm ontwikkelen. Nauw met hem samenwerken betekent veel voor me. Hij doet het geweldig', vertelde de van een spierblessure herstelde Højlund.

Een kwartier voordat de concurrent van Joshua Zirkzee zijn eerste Premier League-goal van het seizoen maakte, had Alejandro Garnacho de ploeg van Ten Hag al aan de gelijkmaker geholpen. De Argentijn had met een volley prachtig toegeslagen uit een voorzet van Marcus Rashford. Daar was op getraind, maakte Garnacho duidelijk na de zege. 'We hebben daar deze week aan gewerkt op het trainingsveld. Ik weet dat Rashford sterk is in het voorgeven van de bal, dus ik moest er klaar voor zijn bij de tweede paal. Toen hij die voorzet verstuurde, wist ik direct dat ik het met een volley moest proberen', zei de twintigjarige buitenspeler.

Garnacho was opgelucht door het resultaat. Hij gaf prijs wat de boodschap van Ten Hag was geweest halverwege bij een 0-1 stand. United was vlak voor rust op achterstand gekomen door een goal van Brentford uit een corner, op het moment dat Matthijs de Ligt aan de zijkant weer behandeld werd aan zijn eerder opgelopen hoofdwond. 'Daar waren we nog boos over, maar de manager benadrukte dat het belangrijk was dat we zo door bleven gaan. We moesten blijven vechten voor elkaar', aldus Garnacho.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.