Matchwinner vertelt wat Leverkusen zo speciaal maakt: 'Heel simpel'

De gelijkmaker van Bayer Leverkusen tegen AS Roma liet tot in de 97ste minuut op zich wachten. Trainer Xabi Alonso en matchwinner Josip Stanisic waren het na afloop over een ding eens: Leverkusen had al veel eerder moeten scoren.

Bayer Leverkusen
2 - 2
AS Roma
AS Roma

Wat het geheim is van Leverkusen? Volgens verdediger Stanisic is het antwoord 'heel simpel'. 'Iedereen geeft alles tot de laatste minuut', stelde hij bij TNT Sports. 'Je ziet hoe vaak we scoren in de laatste minuten en terugkomen van een achterstand. Je bent niet zomaar 49 wedstrijden ongeslagen. Natuurlijk heb je wat geluk nodig, maar dat verdien je doormiddel van opoffering en hard werken. Gedurende het seizoen is dat het belangrijkste geweest voor ons: doorgaan en niet stoppen met geloven.'

Invaller Stanisic kroonde zich in de blessuretijd tot matchwinner. Hij schoot namelijk vlak voor tijd de 2-2 binnen na een knappe actie. 'Ik wist dat de spelers aardig moe waren en dacht, misschien heeft hij niet meer de kracht om te stoppen, dus ik hoopte dat de tegenstander een sliding in zou zetten.'

En dat gebeurde. De Kroaat kapte naar binnen en ramde de bal tegen de touwen. 'Ik had maar een ding in mijn hoofd: scoren in de lange hoek. Het prachtigste was toen we aan het feestvieren waren en ik op de grond lag. Ik zag iedereens blijdschap. Dat was een magisch moment voor mij. Het was onbeschrijfelijk voor mij om de fans te zien en te weten, nu zijn we door.'

Maar Leverkusen had de wedstrijd al een stuk eerder moeten beslissen, wist Stanisic. 'We hadden zoveel kansen, maar konden maar niet scoren. Mensen dachten wellicht: vandaag is de dag.' Alonso sloot zich aan bij de woorden van zijn verdediger. 'We hadden eerder kunnen scoren, maar het team toonde karakter met een geweldige reactie. We bleven maar gaan en hielden ons hoofd koel. We probeerden geen gekke dingen.'