Mathijsen treedt in voetsporen van zijn vader met contract bij Willem II

Reacties

Jens Mathijsen heeft zijn eerste profcontract getekend bij Willem II. Daarmee treedt de zeventienjarige verdediger in de voetsporen van zijn vader. Joris Mathijsen speelde 135 duels voor de Tilburgers en keerde later terug als technisch directeur.

Mathijsen treedt in voetsporen van zijn vader met contract bij Willem II

Het dragen van een bekende achternaam kan als een loden last voelen. Genoeg spelers brak dat op, maar dat geldt niet voor Mathijsen. Het talent kreeg in de voorbereiding de kans om zich te tonen bij het eerste elftal en greep die met beide handen aan. Mathijsen deed niet alleen aan de bal van zich spreken, maar durfde zich ook verbaal te laten gelden. Peter Maes was onder de indruk van de jongeling.

Dat leidde in de eerste speelronde van de Eredivisie tot het officiële debuut van Mathijsen. Uitgerekend in De Kuip, het stadion waar zijn vader zijn rijke loopbaan negen jaar geleden afsloot. Mathijsen mocht in de slotfase een handvol minuten maken als invaller. Dat gebeurde een week later in het thuisduel met Go Ahead Eagles opnieuw. Dit keer onder het toeziend oog van zijn vader, die in het stadion zat.

Maximale contractduur
Daar gaat het normaal gesproken niet bij blijven, want de verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis in Tilburg. Dat is de maximale contractduur voor spelers van achttien jaar en jonger. De bedoeling is dat Mathijsen, die inmiddels twee duels in de Eredivisie op de teller heeft, op gezette tijden aansluit bij de groepstraining van het eerste elftal.

Eerder deze zomer kreeg ook Per van Loon zijn eerste profcontract. De negentienjarige aanvallende middenvelder tekende tot medio 2026.

Een bonuspunt tegen Feyenoord, een thuiszege op Go Ahead Eagles en de zesde plaats. De terugkeer van Willem II in de Eredivisie gaat niet onopgemerkt voorbij. Op VI PRO lees je meer over de ontwikkelingen in Tilburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.