Matig Anderlecht komt niet verder dan gelijkspel

Anderlecht verloor dure punten in de strijd om het kampioenschap van België. De Paarswitten kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior Moeskroen. Club Brugge won met 2-1 van hekkensluiter SV Roeselaere.

Excelsior Moeskroen-Anderlecht 1-1Een matig Anderlecht heeft punten laten liggen bij middenmoter Excelsior Moeskroen. Na een matige eerste helft waar Guillaume Gillet voor Anderlecht nog wel de paal raakte en Idir Ouali de lat raakte voor Moeskroen kwam Anderlecht slecht uit de kleedkamer.

Bassalia Sakanoko klopte Olivier Deschacht op snelheid, behield het overzicht en bediende Gonzague Vandooren voor de onverwachte voorsprong voor Moeskroen. Coach Ariël Jacobs speelde het restant van de tweede helft op de aanval, maar tot veel kansen leidde het niet. Uiteindelijk had Paars-Wit een discutabele strafschop nodig om de 1-1 op het bord te krijgen. Gillet werd licht getoucheerd door Christophe Lepoint.

De strafschop van Thomas Chatelle was te hard om de naar de goede hoek duikende Mark Volders een kans te geven. In de slotfase was Anderlecht nog gevaarlijk via hoekschoppen, maar tot winst leidde het niet.

Club Brugge-SV Roeselaere 2-1Club Brugge schudde door een 2-1 zege RC Genk, dat gisteren verloor met 2-1 van KV Mechelen, voorlopig van zich af in de strijd om de derde plaats. Club had echter grote moeite om de goed georganiseerde verdediging van SV Roeselaere te kloppen.

Verdediger Jeroen Simaeys brak na ruim een half uur spelen de ban. Met een fraai schot passeerde hij op aangeven van Nabil Dirar Roelaere-goalie Jurgen Sierens. Kort na rust verdubbelde Ronald Vargas de score, wederom op aangeven van Dirar. De ploeg van Dennis van Wijk probeerde nog terug te komen en kreeg daartoe ook enkele kansen. Alleen Ivan Perisic slaagde erin om Stijn Stijnen te passeren.