Matig geïnspireerd PSV klopt RKC Waalwijk

PSV heeft de koppositie in de Holland Casino Eredivisie weer overgenomen van AZ. De Eindhovenaren kenden in Waalwijk een slechte start maar wandelden vervolgens zeer efficiënt voorbij RKC (1-4). Jan Vennegoor of Hesselink was weer uitstekend op dreef.

De spits van PSV scoorde tegen NAC Breda twee keer en was nu driemaal trefzeker. De Twent bewees daarmee dat de Braziliaanse aankoop Robert, die op de tribune zat omdat hij nog geen werkvergunning heeft en nog moet wennen volgens Guus Hiddink, niet automatisch op een basisplaats hoeft te rekenen.

Robert zag PSV overigens matig aan de wedstrijd beginnen. RKC speelde een stuk frisser en gretiger en kwam dan ook niet eens verrassend op voorsprong. Bernardo Vasconcelos zette Mark van Bommel opzij en trok de bal terug op Rick Hoogendorp. De spits van de Waalwijkers haalde venijnig uit en Gomes kwam te laat om zijn lage inzet te stoppen: 1-0.

RKC leek daarna op weg naar een stuntje maar vergat uit te lopen naar 2-0. In het laatste gedeelte van de eerste helft herstelde PSV zich. Op aangeven van Johann Vogel brak DaMarcus Beasly door. De Amerikaan prikte de bal onder Khalid Sinouh door voor de 1-1. Nog voor rust volgde ook de 1-2. Vennegoor nam een pass van Mark van Bommel op het hoofd aan en scoorde droog.

Ook in de tweede helft gaf PSV een lesje in effectiviteit. RKC drong het meeste aan en kreeg een paar aardige kansen. Zo knalde Robert Fuchs van 25 meter op de lat en moest Gomes gestrekt naar de hoek op een vrije trap van Hoogendorp.

Daar waar RKC maar niet slaagde, sloeg PSV hard toe. Van Bommel stak in de zeventigste minuut het halve veld over. Hij dreigde met een schot maar vond Vennegoor, die van dichtbij het laatste zetje gaf. Bij de 1-4 verlengde Lange Jan een vrije trap van Van Bommel met het hoofd voorbij Sinouh.

Door de geflatteerde overwinning heeft PSV weer een voorsprong van twee punten op AZ. RKC blijft een grauwe middenmoter.