Matig Real klopt Levante dankzij Van Nistelrooy

Real Madrid had het erg moeilijk in het uitduel met Levante. De koploper van de Primera División pakte in het laatste kwartier de drie punten dankzij twee goals van Ruud van Nistelrooy: 0-2.

Van Nistelrooy opende de score in de 76ste minuut. Hij mocht aanleggen vanaf de strafschopstip nadat José Serrano met de hand een voorzet van Gonzalo Higuaín had onderschept. Van Gol faalde niet en liet doelman Vladan Kujovic kansloos.

Tien minuten later verscheen de naam Van Nistelrooy opnieuw op het scorebord. Ditmaal na een assist van Guti. Van buiten de zestien plaatste de spits de bal vlak langs de paal achter doelman Kujovic: 0-2. Het was zijn tiende treffer deze competitie.

Real, dat met Van Nistelrooy en Wesley Sneijder in de basis was begonnen en waarvoor Royston Drenthe in de laatste minuten Robinho kwam vervangen, ploeterde er negentig minuten lang op los tegen Levante. De ploeg uit Valencia deed niet onder voor de Spaanse kampioen, die wél het gevaarlijkst was. Zo was De Koninklijke in de eerste helft al tweemaal dicht bij een goal geweest via Julio Baptista en Raúl, wiens inzetten van de doellijn werden gehaald door Laurent Courtois.

Door de winst herstelde Real de marge van zeven punten op nummer twee Barcelona. Levante, waarvoor Riga Mustapha de gehele wedstrijd speelde, blijft hekkensluiter met slechts acht punten.