Matip stopt enkele maanden na Liverpool-afscheid definitief

Reacties

Joël Matip heeft op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière gezet. De centrumverdediger heeft besloten na zijn vertrek bij Liverpool geen nieuwe uitdaging als speler meer te willen aangaan.

Matip stopt enkele maanden na Liverpool-afscheid definitief
© Pro Shots

Na acht seizoenen nam Matip afscheid bij The Reds. Zijn contract was op 1 juli afgelopen, na liefst 201 optredens in het eerste elftal van Liverpool. De in Duitsland geboren verdediger die als international Kameroen vertegenwoordigde, won met de Engelse grootmacht onder meer de Premier League en de Champions League.

Vaak vormde hij centraal achterin een duo met Virgil van Dijk. De Oranje-international prees zijn ploeggenoot om zijn durf aan de bal. 'Hij kan zonder enige angst op avontuur gaan en eigenlijk maar hopen op het beste. Dat is een kwaliteit, want op die manier creëert hij ook ruimte voor anderen', zei Van Dijk over Matip.

Matip speelde in de jeugdopleiding van Schalke 04 en beleefde in Gelsenkirchen ook zijn grote doorbraak. In 2016 maakte hij transfervrij de overstap naar Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.