Matthäus vreest voor transfer De Ligt: 'Een boegbeeld van de club'

Reacties

Lothar Matthäus (63) denkt dat Bayern München er alles aan moet doen om Matthijs de Ligt te behouden. De 24-jarige centrale verdediger wordt gelinkt aan een transfer naar Manchester United, maar de recordinternational van Duitsland vertelt in zijn column dat De Ligt een boegbeeld van Der Rekordmeister is.

Matthäus vreest voor transfer De Ligt: 'Een boegbeeld van de club'
© Pro Shots

Matthäus droeg liefst 302 keer het shirt van Bayern München en is bang dat het Bayern-DNA gaat verdwijnen binnen de club. De oud-speler rekent De Ligt onder de spelers die het echte DNA van een Bayern-speler bezitten. 'Hij heeft de persoonlijkheid en de leiderskwaliteiten', aldus Matthäus in zijn column bij Sky Deutschland.

Matthäus is verbaasd over de uitspraken die Uli Hoeness heeft gedaan. De erevoorzitter van Bayern München gaf aan dat er eerst spelers moeten vertrekken, voordat er nieuwe spelers worden aangetrokken. Eerder deze transferwindow werden Michael Olise (53 miljoen) en João Palhinha (51 miljoen) al aangetrokken.

Vorig seizoen sprak VI met De Ligt over Ajax

Bayern München kent met Vincent Kompany een jonge nieuwe hoofdtrainer. In de zoektocht naar een nieuwe coach kwamen er veel namen voorbij, die stuk voor stuk bedankten. Onder anderen Ralf Rangnick, Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann en Xabi Alonso waren niet geïnteresseerd in de rol als hoofdtrainer bij Bayern München.

De Ligt en heel Bayern München kenden vorig seizoen een lastig jaar in de Bundesliga. Ze werden derde achter Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart, na een hegemonie van elf kampioenschappen. Ook voor De Ligt was het een zwaar seizoen, met hevige concurrentie van Dayot Upamecano (25), Min-Jae Kim (27) en Eric Dier (30) als rol van centrale verdediger. De 24-jarige verdediger uit Leiderdorp moest het doen met zestien basisplaatsen en zes invalbeurten in de Bundesliga.

Manchester United zou concreet geïnteresseerd zijn om De Ligt over te nemen. Eerder haalde Ten Hag al Antony, Lisandro Martínez en Andre Onana. Hij lijkt nu ook De Ligt en Mazraoui te willen halen, beide spelers staan nog onder contract bij Bayern München. Eerder kwamen fans massaal in actie om De Ligt te behouden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.