Mattsson haalt herinneringen op aan 'harde kennismaking' met de Eredivisie

Reacties

Niet alles gaat dit seizoen crescendo bij NEC, maar met Magnus Mattsson bleek de ploeg van Rogier Meijer al een waardig opvolger in huis te hebben voor Oussama Tannane. De Deen is dit seizoen in uitstekende vorm, maar ook voor hem gold het adagium 'alle begin is moeilijk'. In gesprek met VI haalt hij herinneringen op aan zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie.

Mattsson haalt herinneringen op aan 'harde kennismaking' met de Eredivisie
© Pro Shots

Daarvoor moeten we terug naar de zomer van 2021. NEC is net gepromoveerd en heeft een ondankbare taak gekregen van de speelschemacomputer: het seizoen begint met een bezoek aan Ajax. Het verloopt inderdaad zwaar: Ajax staat halverwege de eerste helft al met 4-0 voor. Meijer besluit de schade te beperken door Edgar Barreto in te brengen en slachtoffert daarvoor debutant Mattsson.

'Na 25 minuten al. Mijn familie was speciaal voor die wedstrijd overgekomen uit Denemarken. Ik dacht van tevoren nog: Nu moet ik laten zien wat ik kan. Dat het zo zou lopen, had ik ook niet verwacht. Ik speelde niet eens dramatisch, maar met 4-0 achter moest de trainer iets doen. Dat begreep ik wel', toont de Deen zich ruim twee jaar na dato begripvol over het incident.

'Maar ja, mensen in Denemarken sloegen een dag later de krant open en zagen dat ik na 25 minuten was gewisseld. Dan krijg ik ook vragen over wat er is gebeurd. Het was een harde kennismaking met de Eredivisie', vervolgt de 24-jarige topscorer van de Gelderse club. Over wissels, laat staan vroege wissels, hoeft Mattsson de laatste tijd niet geen vragen meer te beantwoorden: dit seizoen speelde hij vooralsnog elke minuut van elke wedstrijd in de Eredivisie. Dat leidde tot zeven goals in veertien wedstrijden.

Het hele interview met Magnus Mattsson is te lezen in het weekblad of op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.