Mazraoui wil samenwerking met Antony nieuw leven inblazen

Reacties

Noussair Mazraoui kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Manchester United. De van Bayern München overgekomen vleugelverdediger kan vrijdagavond debuteren tegen Fulham. Hij hoopt met een paar oude bekenden snel de weg omhoog in te slaan bij Manchester United.

Mazraoui wil samenwerking met Antony nieuw leven inblazen
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Fulham
Fulham

In een interview op het clubkanaal maakte Mazraoui een vastberaden indruk. Hij hield zich niet in toen kwalificatie voor de Champions League ter sprake kwam. Of het een belangrijk doel is voor hem om terug te keren op dat podium, werd de Marokkaanse international gevraagd. 'Dat is geen vraag. Dat moeten we honderd procent bereiken dit seizoen', reageerde hij zonder aarzeling. United eindigde vorig seizoen teleurstellend als achtste in de Premier League. Als FA Cup-winnaar is de topclub dit seizoen actief in de Europa League.

Mazraoui beleefde onder Erik ten Hag successen bij Ajax en hoopt bij het weerzien met zijn oude trainer dezelfde cultuur te ervaren. 'Het belangrijkste is dat iedereen op één lijn zit. Dat iedereen precies weet wat er moet gebeuren en wat er verwacht wordt. Op die manier kun je elkaar ook aanspreken en verantwoordelijk houden als het niet werkt. Als je op het punt bent dat je dat soort dingen tegen elkaar kunt zeggen en dat geaccepteerd wordt, dan groei je echt als team. Dan ga je winnen, komen er zegereeksen en ben je tegenstanders de baas', aldus Mazraoui.

Bij Ajax vormde Mazraoui op rechts met succes een tandem met Antony. De twee speelden in het seizoenen 2020/21 en 2021/22 samen in de Johan Cruijff Arena. De verdediger vertrok in de zomer van 2022 naar Bayern München, de aanvaller ging in diezelfde transferperiode naar Manchester United. 'Met Antony had ik een geweldige klik op het veld en ik kan niet wachten om die samenwerking nieuw leven in te blazen', zei Mazraoui, die net als in Amsterdam en München ook kan gaan samenspelen met Matthijs de Ligt. 'Buiten het veld is hij erg aardig en grappig. Ik weet niet precies wat er gebeurt als hij het veld opstapt, maar dan verandert hij in een monster', vertelde de 26-jarige aanwinst lachend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.