Mazzarri: 'Blijven punten verspelen en hebben ongeluk'

De trainers Antonio Conte en Walter Mazzarri zien beiden het 1-1 gelijkspel tussen Juventus en Napoli van vrijdag als een onterechte uitslag. Conte van Juventus vindt dat zijn ploeg in de eerste helft afstand had moeten nemen, terwijl Mazzarri zegt dat aan het spel in de tweede helft te zien was dat hij tactisch een goede zet had gedaan.

De eerste 45 minuten had Juventus het duel moeten beslissen, vindt de trainer van de regerend landskampioen. 'We konden de overwinning ruiken en kregen voldoende kansen om Napoli op meer dan een 1-0 achterstand te zetten. Dat gebeurde niet, maar we hebben veel karakter getoond in dit duel.'

Mazzarri vindt juist dat zijn Napoli de drie punten had verdiend. Toch overheerst teleurstelling na het vierde achtereenvolgende puntenverlies in de Serie A. 'We blijven punten verspelen. Ik gooide het systeem om en dat leverde Juve veel problemen op in de tweede helft, maar we hebben gewoon ongeluk. Het bewijs daarvan is de kans voor Blerim Dzemaili.'

Volgens Gökhan Inler, die namens Napoli de gelijkmaker voor zijn rekening nam, ligt de waarheid in het midden. 'Het is een terecht resultaat; wij startten slecht maar deden het in de tweede helft veel beter.'

Giorgio Chiellini, die wel toegaf nog met veel pijn aan zijn kuit te spelen, luisterde zijn terugkeer in de basis van Juventus op met een treffer. Maar na afloop werd er vooral gesproken over de elleboogstoot die Edinson Cavani uitdeelde aan Chiellini. Cavani kreeg slechts geel. 'Tijdens de wedstrijd zijn we elkaars vijanden, maar na het laatste fluitsignaal is alles vergeven en vergeten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.