Mazzarri: 'Had graag een time-out gehad tegen Milan'

AC Milan verstevigde maandag de leidende positie in de Serie A door in eigen huis Napoli met 3-0 te verslaan. Walter Mazzarri, coach van de bezoekers, geeft toe dat zijn team het op bepaalde momenten in de wedstrijd behoorlijk kwijt was.

'We hebben een paar dingen geprobeerd om de wedstrijd onze kant op te laten vallen in de tweede helft, maar daar zijn we niet in geslaagd', vertelde Mazzarri na afloop van de topper.

'Milan is ook gewoon een geweldige ploeg en ze zorgden ervoor dat we niet in ons spel kwamen. Als het mogelijk was geweest, had ik graag een time-out gehad ergens in de tweede helft. Zodat we drie minuutjes de tijd hadden gehad om dingen door te spreken.'

Kort na rust opende Milan de score uit een strafschop (benut door Zlatan Ibrahimovic) die gegeven werd na hands van Salvatore Aronica. 'Tot de strafschop was de wedstrijd in balans. Daarna veranderde alles', zo had de Napoli-coach gezien.

'We waren niet briljant genoeg op het veld, dat er overigens slecht bij lag. Onze drang om de gelijkmaker af te dwingen, schonk Milan meer ruimte en dat hebben ze vakkundig afgestraft.'

'We speelden prima', meende de winnende coach Massimiliano Allegri. 'We hebben Napoli ervan weerhouden om ook maar een keer op ons doel te schieten, dus ik denk dat de zege zeer verdiend was.'

'De eerste helft speelden we ook al erg goed, alleen maakten we toen veel fouten in de aanval. Maar net als de rest van het team waren onze aanvallers in de tweede helft fantastisch. Dat toont karakter en daar ben ik blij mee.' Foto: VI Images