Mbappé koopt zich voor tachtig procent in bij club uit Ligue 2

Reacties

Kylian Mbappé mag zich vanaf vandaag voor tachtig procent eigenaar van SM Caen noemen. De spits van Real Madrid heeft met zijn investeringsfonds Coalition Capital een meerderheidsaandeel in de Ligue 2-club genomen.

Mbappé koopt zich voor tachtig procent in bij club uit Ligue 2
© Pro Shots

Het nieuws hing al een aantal dagen in de lucht. Caen maakt in een statement niet bekend welk bedrag is gemoeid met de overname, maar AFP weet dat het om een bedrag van twintig miljoen euro gaat. Coalition Capital neemt de plek in van investeringsfonds Oaktree, dat de laatste vier jaar de baas was bij de Normandische club. De overige twintig procent van de aandelen blijft in handen van filmproducent Pierre-Antoine Capton, de voorzitter van de rvc.

De overname betekent tegelijkertijd het vertrek van voorzitter Olivier Pickeu, die op zijn beurt wordt vervangen door Ziad Hamoud. Hamoud is de voormalig directeur strategie en investeringen van de beIN Media Group. Ook is de bestuurder hoofdverantwoordelijk voor het bedrijf dat de portretrechten van Mbappé beheert. 

In het persbericht wordt de naam van Mbappé, die bereid zou zijn de schulden van Caen af te betalen, niet genoemd. De sterspeler focust zich op de voorbereiding van Real Madrid. De Koninklijke nam hem deze zomer over van Paris Saint-Germain. Overigens debuteerde Mbappé op 2 december 2015 op 16-jarige leeftijd in de Ligue 1 namens AS Monaco tegen Caen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.