Mbappé-loos Real Madrid verspeelt zege bij Atlético na lange onderbreking

Atlético Madrid heeft een nederlaag in Madrileense derby in de absolute slotfase afgewend. Diep in blessuretijd zorgde Ángel Correa alsnog voor punt, nadat het duel eerder gestaakt was na wangedrag van de thuisfans.

Atlético Madrid
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Na twee remises in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen had Real Madrid vervolgens vijfmaal gewonnen. In al die vijf wedstrijden had Kylian Mbappé, weliswaar veelal vanaf de strafschopstip, een doelpunt gemaakt namens De Koninklijke. Maar de Fransman ontbrak, in wat zijn eerste Madrileense derby had moeten worden, met een bovenbeenblessure.

Carlo Ancelotti voerde daardoor een systeemwijziging door en stelde met Luka Modric een extra middenvelder op. Dat leverde behoorlijk wat controle op voor de regerend landskampioen, maar kansen kwamen daar amper uit voort. Een schotje van Jude Bellingham, die nog nooit scoorde tegen Atlético Madrid, werd eenvoudig gekeerd door Jan Oblak. De Sloveense keeper leek even later een terugspeelbal bijna te verspelen, maar kapte de verder vrijwel onzichtbare Vinicius Júnior uiteindelijk alsnog rustig uit.

Andersom kwam ook Atlético Madrid, bij wij Antoine Griezmann zijn vijfhonderdste wedstrijd in La Liga speelde, niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Een onterechte gele kaart voor Luka Modric was de enige prent van de eerste helft: het was een matte eerste helft in Madrid. De eerste nederlaag van Barcelona eerder dit speelweekend maakte de belangen zo mogelijk nog groter voor beide teams.

Dat er gezien de kansenluwte een spelhervatting nodig was om een doorbraak te forceren, was weinig verrassend. Een corner viel na ruim een uur voor de voeten van Éder Militão en de Braziliaan schoot snoeihard raak bij de tweede paal. Dat betekende dat het duel eindelijk ontvlamde na het matte eerste uur, maar helaas ook in negatieve zin. De fans van Atlético Madrid gooiden uit frustratie allerlei voorwerpen richting Thibaut Courtois, van aanstekers tot ontlasting en daardoor werd het duel een tijd stilgelegd.

De Belgische keeper werd het restant van de wedstrijd uitgefloten, maar dat er na ruim twintig minuten onderbreking in elk geval nog verder gespeeld werd, was al een kleine overwinning. In het restant was Real Madrid lang dichterbij een tweede treffer dan Atléti bij een gelijkmaker, tot in de laatste minuten. Daarin drong de thuisclub serieus aan: Samuel Lino was namens de thuisclub al dicht bij 1-1, maar zijn poging werd nog uit de bovenhoek getikt door Courtois.

Diep in blessuretijd werd Correa weggestuurd achter de Real-defensie en werkte de bal in twee instanties achter Courtois. Hoewel de assistent de vlag omhoog stak, concludeerde de VAR dat het géén buitenspel was.

De VAR kwam een minuut later opnieuw op de lijn na een harde charge van Marcos Llorente. Zijn gele kaart werd terecht omgezet in een rode prent voor de middenvelder van Atlético Madrid, maar gescoord werd er niet meer. Dus blijven beide teams ongeslagen, maar profiteren ze ook amper van het puntverlies van koploper Barcelona.