'Mbappé schakelt officiële instanties in wegens financieel conflict met PSG'

Reacties

Kylian Mbappé en zijn entourage hebben juridische stappen ondernomen tegen Paris Saint-Germain. De Franse sterspeler meent nog recht te hebben op achterstallige salarissen en bonussen en heeft nu de officiële instanties in Frankrijk ingeschakeld.

'Mbappé schakelt officiële instanties in wegens financieel conflict met PSG'
© Pro Shots

Mbappé stuurde volgens Franse media in juni al een brief naar PSG dat hij nog recht heeft op zijn laatste drie maandsalarissen en een ethische bonus. Nu die twee maanden later nog altijd niet zijn uitbetaald aan de transfervrij naar Real Madrid vertrokken aanvaller, heeft hij volgens Le Monde de juristen van de Ligue 1 en - via de Franse voetbalbond (FFF) - de UEFA ingeschakeld om alsnog zijn geld te krijgen.

Volgens de Franse krant gaat het om een bedrag van rond de 55 miljoen euro. Eerder gingen hogere bedragen rond. PSG heeft hoe dan ook een probleem, als blijkt dat het inderdaad nalatig is geweest. De LFP zou een transferverbod kunnen uitdelen als sanctie. Ook zou de kampioen van Frankrijk in theorie problemen kunnen krijgen met de UEFA-licentie, die nodig is voor deelname aan de Champions League.

Mbappé leefde al langer op gespannen voet met PSG. Vorig jaar zette voorzitter Nasser Al-Khelaïfi hem uit de selectie wegens een dispuut over een optie in zijn contract. Mbappé maakte daar geen gebruik van, waardoor hij deze zomer uiteindelijk transfervrij de deur uitliep. Nadat de Franse superster naar verluidt had afgezien van een loyaliteitsbonus van tientallen miljoenen, was hij weer welkom in de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.