Mbappé viert rentree in de basis met twee doelpunten in topper

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond duidelijk gemaakt hoe de verhoudingen in de Ligue 1 liggen. In de topper tegen RC Lens liet de ploeg geen steek vallen: 3-1. Even voor rust brak Marco Asensio de wedstrijd open, na de pauze maakte Kylian Mbappé twee goals voordat er in extremis nog een eerreddende goal te noteren viel.

PSG
PSG
3 - 1
Lens
Lens

Dat was het belangrijkste om mee te nemen vooraf: Mbappé is te midden van zijn nog immer sudderende transfersoap in genade aangenomen bij de ploeg van Luis Enrique. De aanvaller en superster vierde zijn rentree in de basis tegen de rood-gele stuntploeg uit Noord-Frankrijk, met Stijn Spieringsop de bank, die ook in het Parc des Princes goed partij bood in de eerste helft. Op slag van rust moest ze toch buigen.

Asensio, één van de nieuwe blikvangers van PSG, schoot vanaf de rand van de zestien niet eens keihard maar vooral loepzuiver in. In de tweede helft werd de wedstrijd snel in het slot gegooid door de grote ster zelf: Mbappé ramde uit een voorzet overtuigend binnen. Die klap kwam Lens, met Stijn Spierings aan de aftrap, niet meer te boven, en het was aan de onzorgvuldige afronding van onder meer Mbappé te danken dat de score niet verder opliep in het voordeel van PSG, dat zonder Georginio Wijnaldum aantrad.

Tenminste, tot de blessuretijd dan. Mbappé kwam daarin nog eens tot scoren, zij het met een wat gelukkig doelpuntje: zijn schot veranderde twee keer van richting en rolde binnen. Lens deed voor de eer nog wat terug in de laatste seconden van de wedstrijd, het doelpunt gaat de boeken in als een eigen doelpunt van Milan Skriniar.

PSG heeft zodoende de eerste zege van het seizoen binnen, na een teleurstellend begin met remises tegen Lorient en Toulouse. Lens moet nog wachten op de eerste driepunter: het heeft nu een gelijkspel en twee nederlagen achter zijn naam.