Mbappé wordt 25 jaar: Franse ster overtreft Messi- en Ronaldo-index

Reacties

Kylian Mbappé is woensdag 25 jaar geworden. De Franse ster is een fenomeen geworden op de internationale voetbalpodia. Dat onderstrepen ook zijn cijfers, die imposant zijn.

Mbappé wordt 25 jaar: Franse ster overtreft Messi- en Ronaldo-index
© Pro Shots

Mbappé wordt al jaren gezien als de nieuwe wereldster van het voetbal. Samen met onder andere Erling Haaland is hij in het gat gesprongen, wat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo na hun vertrek uit Europa achterlieten. Sterker nog, Mbappé heeft de schop in handen genomen en het gat nog even wat dieper gegraven.

Hoe duizelingwekkend de statistieken van Mbappé zijn, bewijst het contrast met Messi en Ronaldo, in vergelijking met de situatie op hun 25ste verjaardag, jaren geleden. Zowel de acht- als de vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or kan de scoringsdrift van de Franse aanvaller van Paris Saint-Germain niet evenaren.

Mbappé heeft op zijn 25ste verjaardag inmiddels alweer 304 officiële doelpunten gemaakt. De wereldkampioen van 2018 blijft Messi (279) en Ronaldo (160) voor. Haaland zou Mbappé nog kunnen evenaren. De teller van de 23-jarige spits van Manchester City staat op 233 doelpunten.

Topscorer aller tijden
Ook bij zijn club is Mbappé inmiddels al toegevoegd aan de geschiedenisboeken. De aanvoerder is topscorer aller tijden (231 doelpunten). Ter vergelijking: Neymar maakte 118 doelpunten voor PSG, Zlatan Ibrahimovic was 156 keer trefzeker. Edinson Cavani komt nog het dichtste bij de cijfers van Mbappé, maar bleef steken op tweehonderd doelpunten.

Ook voor Les Bleus lijkt het een kwestie van tijd voor Mbappé topscorer aller tijden wordt. Spelers als Karim Benzema en David Trezeguet waren op jonge leeftijd ook al gerijpt in de top, maar kunnen de schaduw van hun opvolger niet volgen. Mbappé heeft 46 interlanddoelpunten gemaakt. Op die leeftijd stond de teller van Benzema en Trezeguet op respectievelijk vijftien en twintig doelpunten voor de nationale ploeg.

Henry in vizier
Topscorer aller tijden is Mbappé dus nog niet, maar Thierry Henry en Olivier Giroud zijn de enige spelers die vaker scoorden voor Les Bleus. Tien doelpunten loopt Giroud voor, maar de veteraan scoort nog altijd voor de Fransen. Henry is afgezwaaid en zal snel bijgehaald worden, want de voormalige vedette heeft nog maar een marge van vijf doelpunten.

De Messi- en Ronaldo-index

Noot: in een eerdere versie van dit artikel stond het verkeerde doelpuntentotaal van Messi. De cijfers zijn inmiddels aangepast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.