McClaren hoopvol: 'Hebben veel te winnen in De Kuip'

FC Twente moet op Super Sunday flink aan de bak, als de uitwedstrijd tegen Feyenoord wacht. Trainer Steve McClaren denkt zijn team in de Kuip beter te leren kennen.

McClaren hoopvol: 'Hebben veel te winnen in De Kuip'

Zijn ploeg is volgens de Engelsman volledig gefocust op het treffen met de Rotterdammers. 'Ik denk dat iedereen uitkijkt naar de wedstrijd van zondag. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn niet alleen erg lastig, maar ook heel speciaal. De sfeer in de Kuip is eigenlijk altijd indrukwekkend. Er hangt een traditionele voetbalsfeer', legt McClaren uit.

'Na dit soort wedstrijden kom je vaak nog meer te weten van je team. Er wordt in zulke wedstrijden mentaal en fysiek veel van de spelers gevraagd. Voor de winterstop waren we in de uitwedstrijden tegen Ajax en PSV niet goed aan de bal', weet McClaren, die dus meer eist van zijn ploeg.

'We weten dat het beter moet in grote uitwedstrijden en dit is er een van. Voor de spelers is dit een kans om het te laten zien, ik weet dat het geloof er is en dat moeten we tonen. We hebben veel te winnen in De Kuip.'

Op de training van vrijdagmorgen had McClaren vrijwel zijn gehele selectie tot zijn beschikking. Tim Breukers, Edson Braafheid en Rasmus Bengtsson konden weer meetrainen. Alleen Andreas Bjelland en Denny Landzaat waren niet beschikbaar. McClaren verwacht dat Bjelland komende week weer aan kan sluiten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen