'Mediaboycot kan Real Madrid miljoenen kosten'

Reacties

Real Madrid lijkt niet van plan om zich te houden aan de nieuwe mediarichtlijnen in La Liga. Waar negentien clubs van het Spaanse hoogste niveau tijdens het openingsweekend exclusieve toegang gaven tot bijvoorbeeld de kleedkamer bleef de deur bij De Koninklijke dicht. Dat kan de club uit Madrid miljoenen kosten.

'Mediaboycot kan Real Madrid miljoenen kosten'
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Om La Liga interessanter te maken voor televisiekijkers en zo meer geld te genereren bedacht voorzitter Javier Tebas nieuwe manieren om de kijkers meer te laten zien rond de wedstrijden. Zo waren kijkers bij de start van het seizoen getuige van een peptalk van Barcelona-trainer Xavi Hernández en zagen ze Villarreal-trainer Quique Setién en Real Betis-collega Manuel Pellegrini voor hun onderlinge wedstrijd een praatje maken.

Als het aan La Liga ligt, wordt er dit seizoen meer zichtbaar in de Spaanse competitie. Zo moet het gebruikelijk worden dat er een camera in de kleedkamer is, zowel voor als na de wedstrijd. Ook wil La Liga meer microfoons in de catacomben, zodat zo veel mogelijk gevolgd kan worden met de televisie-uitzending.

Real Madrid lijkt daar als enige iets op tegen te hebben. Niet alleen stond De Koninklijke in de eerste wedstrijd tegen Athletic Club geen camera's toe in de kleedkamer. Spelers en trainer Carlo Ancelotti gaven na het duel geen interviews aan de rechtenhouders. Spelers spraken alleen met het clubkanaal, terwijl Ancelotti alleen aanschoof voor de gebruikelijke persconferentie.

Real kent een moeilijke relatie met televisiezenders en boycotte eerder al mediaverplichtingen van de Spaanse televisie. De stap om niet aan de nieuwe ideeën van La Liga mee te doen is echter een nieuwe, zo schrijft The Athletic. La Liga wil clubs die wel meedoen belonen met extra televisiegelden. Als Real voet bij stuk houdt, kan dat de club zo'n dertien miljoen euro kosten. Real stemde eerder als enige tegen de nieuwe verdeling van de televisiegelden in Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.