Meespelen van Traoré met Ajax tegen Vojvodina om meerdere redenen lastig

Reacties

Het wordt een lastig verhaal om Bertrand Traoré namens Ajax minuten te laten maken tegen FK Vojvodina in de voorronde van de Europa League. Volgens Francesco Farioli moeten er nog een paar administratieve zaken worden afgewikkeld en bovendien is de aankoop volgens hem fysiek gezien een speciale speler.

Meespelen van Traoré met Ajax tegen Vojvodina om meerdere redenen lastig

Ajax maakte afgelopen maandag de terugkeer van Traoré wereldkundig. De 28-jarige aanvaller is erbij gehaald om de aanval te versterken, maar de kans is klein dat hij al van toegevoegde waarde kan zijn tegen Vojvodina. 'Ik denk dat het lastig wordt', begint Farioli in gesprek met Ziggo Sport. 'We moeten nog wat zaken rondom papierwerk oplossen. We proberen het, maar het is nog niet geregeld.'

Farioli stipt vervolgens aan dat Ajax tot en met vandaag de tijd heeft om spelers in te schrijven voor het tweeluik met Vojvodina, en dat wordt dus een race tegen de klok. Het is volgens de Italiaanse oefenmeester overigens niet de enige reden waarom Traoré aankomende donderdag niet zou kunnen spelen.

'Hij heeft nog niet met het elftal gewerkt ook', vervolgt Farioli, die stelt dat Traoré in fysiek opzicht 'een speciale speler' is. De uit Burkina Faso afkomstige speler heeft een verleden met blessures, maar die speelden hem in zijn laatste halfjaar bij Villarreal geen parten. 'We moeten zijn conditie afwachten en kijken hoe hij zich aanpast. We willen hem onder goede conditionele voorwaarden het veld laten betreden', besluit de Italiaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer B. Traoré
Meer over B. Traoré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.