'Megadeal tussen City en Atlético heeft sneeuwbaleffect op transfermarkt'

Reacties

Het akkoord tussen Atlético Madrid en Manchester City over de transfer van Julián Álvarez heeft ook consequenties voor diverse andere clubs en spelers op de transfermarkt. Zo moet Paris Saint-Germain doorschakelen nu het naast de Argentijnse wereldkampioen grijpt.

'Megadeal tussen City en Atlético heeft sneeuwbaleffect op transfermarkt'
© Pro Shots

Franse media meldden enkele dagen geleden namelijk nog dat PSG net als Atlético interesse had in Álvarez. Nu de Madrilenen volgens verschillende betrouwbare Engelse media met City een deal hebben gesloten voor een transfersom van 75 miljoen euro plus twintig miljoen aan bonussen (een clubrecord voor City), kan de kampioen van Frankrijk de komst van de 24-jarige aanvaller wel uit het hoofd zetten. Alleen een persoonlijk akkoord staat de overstap van Álvarez naar Madrid naar verluidt namelijk nog in de weg.

De meest logische kandidaat om de naar Real Madrid vertrokken Kylian Mbappé op te volgen in de voorhoede, lijkt nu Victor Osimhen. De Nigeriaanse topspits wordt al langer in verband gebracht met een vertrek bij Napoli, maar dat komt tot nu toe niet van de grond. Chelsea was lang in de race, maar is volgens Spaanse media hard op weg om Samu Omorodion los te weken bij Atlético. De twintigjarige spits, die afgelopen seizoen op huurbasis indruk maakte bij Alavés, mag door de komst van Álvarez vertrekken.

Volgens Italiaanse media is het uitgesloten dat Chelsea ook nog voor Osimhen gaat, zodra het Omorodion voor veertig miljoen euro heeft aangetrokken. Napoli verlangt de hoofdprijs voor de topscorer uit het kampioensjaar 2022/23, waardoor PSG en clubs uit Saoedi-Arabië overblijven als mogelijke bestemming. Arsenal wordt ook genoemd als optie. Voor Napoli is de verkoop van Osimhen cruciaal om zelf in actie te komen op de transfermarkt en bijvoorbeeld de bij Chelsea overbodige Romelu Lukaku te herenigen met Antonio Conte.

City
Wat City gaat doen met het recordbedrag dat het ontvangt voor Álvarez, is nog onduidelijk. Volgens The Athletic wil Pep Guardiola nog een concurrent toevoegen aan zijn selectie voor controleur Rodri. In een eerder stadium werd Bruno Guimarães genoemd als kandidaat, maar toen kon de kampioen van Engeland niet voldoen aan de vraagprijs van Newcastle United voor de Braziliaanse middenvelder. Ook is het niet uitgesloten dat City nog op zoek gaat naar een extra aanvaller, nu met Álvarez de vervanger van Erling Haaland wegvalt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.