Meijer kopt De Graafschap in slotfase naast FC Twente

FC Twente is opnieuw tegen duur puntenverlies aangelopen. De regerend landskampioen leek de overwinning in de zak te hebben tegen De Graafschap, maar Rogier Meijer kopte laat raak.

Na het gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade vorige week (1-1) en de midweekse uitschakeling in de Europa League tegen Villarreal wist FC Twente dat het de draad weer moest oppakken in de Eredivisie, maar de ploeg van trainer Michel Preud'homme begon zwak aan de wedstrijd. Na een aftastende openingsfase van beide kanten was het De Graafschap dat de eerste kansen kreeg.

Vito Wormgoor kopte rakelings naast, terwijl Rydell Poepon zijn schot voorlangs zag gaan. Maar de bezoekers kwamen steeds beter in de wedstrijd en zagen de van een enkelblessure teruggekeerde Luuk de Jong twee keer gevaarlijk worden. Eerst moest Boy Waterman redding brengen op een kopbal van de spits en de doelman van De Graafschap wist ook een schot van De Jong onschadelijk te maken.

De tweede helft was duidelijk voor FC Twente, al kreeg Hugo Bargas binnen een minuut een grote kans op de 1-0. Zijn schot belandde echter op de paal. Daarna kregen invaller Marc Janko en opnieuw De Jong mogelijkheden, maar was het Denny Landzaat die met een schitterende treffer in de 72ste minuut de score opende. Een afvallende bal controleerde hij rustig en vanaf zo'n twintig meter vond de middenvelder de verre hoek buiten bereik van Waterman.

De Tukkers leken de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen, maar werden gewaarschuwd door Wormgoor. Die zijn kopbal gered zag worden door Nikolay Mihaylov. In de voorlaatste minuut van de wedstrijd ging het alsnog mis voor FC Twente. Een voorzet van Bargas werd van dichtbij binnengekopt door Meijer, waardoor de ploeg van Preud'homme dure punten verspeelde in de strijd om de landstitel. PSV heeft net als FC twente 65 punten uit 31 wedstrijden, maar leidt door een beter doelsaldo. Foto: VI Images