Memphis bespreekt Corinthians-debuut en speciale ambitie

Memphis Depay is blij met zijn debuut voor Corinthians. De dertigjarige aanvaller vertelde na zijn invalbeurt tegen Atlético Goianiense over zijn persoonlijke missie.

Corinthians
Corinthians
3 - 0
Atlético Goianiense

'Ik vind het fijn dat de wedstrijd op de Nederlandse tv was te zien, ik ben hier ook om de competitie te laten zien aan de wereld. Dat er aandacht voor komt', aldus Memphis, die in de 68ste minuut mocht invallen, in gesprek met Braziliaanse media. 'Hier komen namelijk de grootste talenten vandaan.'

De aanvaller, die niet scoorde in de wedstrijd die Corinthians met 3-0 won, voelt zich prima. 'Het was speciaal. De eerste wedstrijd voor Corinthians, en ook nog eens thuis. Ik voel me erg gelukkig. Ik denk dat we hebben aangetoond dat we het niet verdienen zo laag te staan. Dit geeft vertrouwen. Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk stijgen op de ranglijst.'

Memphis werkte zijn vorige duel op 10 juli af, de halve finale op het EK tussen Nederland en Engeland. 'Het is niet realistisch om negentig minuten te spelen, ik heb twee maanden niet gespeeld. Vandaag was in elk geval een goed begin. Tijdens de trainingen voelde ik me al sterker en sterker worden. Maar ik ben hier om het team te helpen, dus ik probeer zoveel mogelijk minuten te maken.'

Corinthians bivakkeert nog altijd in de degradatiezone. De competitie in Brazilië duurt nog ongeveer tweeëneenhalve maand.